Ρωτήστε το γιατρό

22 210 80900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

2221080900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

Ολοκληρωμένες μαιευετικές,
γυναικολογικές - χειρουργικές υπηρεσίες

Τμήμα Αποκατάστασης Κολπικής Ξηρότητας και Αιδιοκολπικών Παθήσεων

Το τμήμα αποκατάστασης κολπικής ξηρότητας και αιδοιοκολπικών παθήσεων δημιουργήθηκε για να προσφέρει στην σύγχρονη γυναίκα αποτελεσματικές θεραπείες στα προβλήματα που δημιουργεί η κλιμακτήριος και η εμμηνόπαυση στον κόλπο (ατροφία κολπικού βλεννογόνου, ξηρότητα, αίσθημα καύσους, κνησμό, ακράτεια ούρων και επώδυνη σεξουαλική επαφή), στα έξω γεννητικά όργανα (υποτροφία, ατροφία και απώλεια όγκου των μεγάλων χειλέων του αιδοίου) λέπτυνση του τοιχώματος και κατά συνέπεια ελάττωση της διαμέτρου εισόδου στον κόλπο και του περινέου, που οδηγούν σε συχνές ουρολοιμώξεις και κολπίτιδες καθιστώντας την σεξουαλική επαφή επώδυνη ή αδύνατη με αντίκτυπο στην ψυχολογία και στην καθημερινότητα της γυναίκας. Μέχρι σήμερα τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονταν συντηρητικά με ορμονοθεραπείες και τοπικές κρέμες χωρίς σταθερό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Σήμερα όμως που το πρόβλημα αυτό έπαψε να είναι ταμπού για τις γυναίκες έχουμε στην διάθεσή μας θεραπείες με ειδικό υαλουρονικό οξύ με μαννιτόλη (Desirial – Desirial plus) εγχύσεις πλάσματος (PRP), ραδιοσυγχότητες (RF & laser). Όλες είναι μη επεμβατικές θεραπείες ανώδυνες με καταπληκτικά αποτελέσματα. 

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

Το τμήμα μας είναι το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο για τις θεραπείες που προσφέρει στην σύγχρονη γυναίκα και επιπλέον έχουμε αναπτύξει ειδικά πρωτόκολλα θεραπειών για τις νέες γυναίκες που υποφέρουν από κολπική ξηρότητα λόγω θεραπειών για καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του εντέρου, όπως ορμονοθεραπείες, χημειοθεραπείες και αντινοβολίες. Επίσης για τις νεαρότερες γυναίκες που είχαν δύσκολους τοκετούς με κακώσεις στο περίνεο και υποφέρουν από ακράτεια ούρων, κολπική χαλάρωση ή δυσπαρεύνια έχουμε τη λύση. 

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 

ΚΟΛΠΙΚΗ ΞΗΡΟΤΗΤΑ 

Το 70% των γυναικών κατά την εμμηνόπαυση υποφέρει από κολπική ξηρότητα που προκαλείται από την ατροφία του κολπικού βλεννογόνου λόγω της ελάττωσης των οιστρογόνων με αποτέλεσμα κνησμό και ερυθρότητα, λέπτυνση του κολπικού τοιχώματος που δημιουργεί αλλαγή στο όξινο περιβάλλον του κόλπου, εκδορές στα κολπικά τοιχώματα, συχνές κολπικές λοιμώξεις από βακτήρια και μύκητες, ατροφία της ουροδόχου κύστεως και της ουρήθρας, ακράτεια ούρων και συχνές κυστίτιδες, αιμορραγία και πόνος κατά την σεξουαλική επαφή. Εκτός από την εμμηνόπαυση παρουσιάζεται και σαν αποτέλεσμα και άλλων παθολογικών καταστάσεων όπως ΄ μακροχρόνια λήψη ορμονικών σκευασμάτων, πολλαπλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, χρόνιες υποτροπιάζουσες κολπίτιδες, ζαχαρώδης διαβήτης, αυτοάνοσα νοσήματα, θεραπείες για καρκίνο μαστού, γυναικολογικών οργάνων, ουροδόχο κύστεως και εντέρου. Ουλοποίηση κολπικού βλεννογόνου από κολπικές επεμβάσεις και δύσκολους τοκετούς, επιβαρυμένος τρόπος ζωής (life style), κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία. 

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ 

Η  ακράτεια ούρων μπορεί να προέλθει σαν σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης λόγω ατροφίας του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης, ουρήθρας και του σφυγκτηριακού μηχανισμού είτε λόγω πολλαπλών τοκετών και χαλάρωση των κολπικών τοιχωμάτων ή σας επιπλοκή χειρουργικών επεμβάσεων. 

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΟΛΠΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΜΑΤΩΝ 

Η χαλάρωση του προσθίου κυρίως αλλά και του οπισθίου κολπικού τοιχώματος συνήθως είναι αποτέλεσμα πολλαπλών φυσιολογικών τοκετών ή τοκετών με μεγάλου βάρους νεογνά και μαιευτικών χειρισμών. Επίσης χαλάρωση συμβαίνει λόγω παχυσαρκίας, έντονης και βαριάς εργασίας ή κληρονομικών παραγόντων. 

ΕΠΩΔΥΝΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ 

Ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή, η αποθυμία ακόμη και η αποστροφή για σεξουαλική επαφή σαν συνέπεια της μείωσης των οιστρογόνων η οποία ενισχύεται από την παρουσία της κολπικής ξηρότητας της ατροφίας και λέπτυνσης του κολπικού βλεννογόνου και των έξω γεννητικών οργάνων ελάττωση του λιπώδους ιστού και ατροφία των πτυχώσεων του πρόσθιου κολπικού τοιχώματος γνωστού σαν σημείο G. 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΣΜΟΡΦΩΝ ΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΝΕΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟΚΕΤΟΥΣ 

Αποκατάσταση ατροφίας, υποτροφίας και ανισότητας των μεγάλων χειλέων του αιδοίου σε όλες τις ηλικίες. Επαναφορά και βελτίωση της σεξουαλικής συμπεριφοράς με ειδικά θεραπευτικά πρωτόκολλα ενίσχυσης των έξω γεννητικών οργάνων, της κλειτορίδας και του σημείου G και σε νεότερες γυναίκες που δεν βιώνουν την σεξουαλική ευχαρίστηση όπως θα την επιθυμούσαν. Επίσης το τμήμα μας παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για προβλήματα της ουρογεννητικής περιοχής που χρειάζονται συνδυασμό χειρουργικής αποκατάστασης και συντηρητικής θεραπείας. 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 

Υαλουρονικό οξύ με μαννιτόλη (DESIRIAL  & DESIRIAL PLUS) 

Είναι εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος με το αντιοξειδωτικό μαννιτόλη που αποτελεί παγκόσμια πατέντα και είναι το μοναδικό που έχει έγκριση για θεραπείες στον κόλπο και τα έξω γεννητικά όργανα. Το σκεύασμα αυτό εκμεταλλεύεται την ιδιότητα που έχει  το υαλουρονικό οξύ να αυξάνει τον όγκο του κατά χίλιες φορές προσλαμβάνοντας νερό και ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα αποτελέσματά του είναι καταπληκτικά στις παραπάνω παθήσεις, είναι απόλυτα ασφαλής η χρήση του, είναι φιλικό στον οργανισμό και δεν έχει παρενέργειες και η εφαρμογή του είναι εύκολη και ανώδυνη. 

ΠΛΑΣΜΑ (PRP) 

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα είναι η βιολογική λύση για την ανάπλαση του κόλπου, πραγματοποιείται με αίμα το οποίο συλλέγεται από τον βραχίονα της ασθενούς και στην συνέχεια τοποθετείται και επεξεργάζεται σε ειδικού πρωτοκόλλου συσκευές ώστε να διαχωριστούν τα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια εγχέεται ενέσιμα σε διάφορα σημεία της αιδοιοκολπικής περιοχής. Με την μέθοδο αυτή πολλαπλασιάζονται τα βλαστικά κύτταρα προκαλώντας νεοκολλαγονογέννεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας είναι 85%-90%. 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ 

Είναι απόλυτα ασφαλής καθώς  χρησιμοποιείται το αίμα της ασθενούς και έτσι δεν κινδυνεύει από μεταδοτικές ασθένειες ενώ είναι και ανοσολογικά ουδέτερο και δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων ή υπερευαισθησίας. Δεν χρειάζεται αποθεραπεία και η επιστροφή στην σεξουαλική ζωή και καθημερινότητα είναι άμεση. Είναι ανώδυνη αλλά αν χρειαστεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα τοπικό αναισθητικό. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη σεξουαλική δυσλειτουργία και την επώδυνη σεξουαλική επαφή σε όσες γυναίκες υποφέρουν ανεξάρτητα από την ηλικία τους. 

ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ RF 

Η κολπική αναζωογόνηση με ραδιοσυχνότητες έχει στόχο την παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες στο χόριο. Η ενέργεια που παράγουν οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνει ταυτόχρονα το χόριο και τα υποδόρια στρώματα αναγκάζοντας τις υφιστάμενες ίνες ου κολλαγόνου να συσπαστούν επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμητή σύσφιξη των ιστών. Επιπλέον η ενέργεια των RF αυξάνει τον μεταβολισμό των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν διαρκώς νέες ίνες κολλαγόνου εξασφαλίζοντας την ενίσχυση του μυικού τόνου του κόλπου, τη μείωση της εσωτερικής και εξωτερικής διαμέτρου του κολπικού σωλήνα και την ενδυνάμωση των μυών του περινέου. Έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα στην ανεξέλεγκτη ακράτεια ούρων η οποία παρατηρείται συνήθως στις απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως ο βήχας το φτάρνισμα το γέλιο, που οφείλονται συνήθως στη χαλάρωση του κολπικού τοιχώματος και του πυελικού εδάφους. Είναι θεραπεία ανώδυνη χωρίς παρενέργειες  με μέση διάρκεια θεραπείας τα 20-30 λεπτά και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα της γυναίκας. 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ 

Το τμήμα μας είναι πρωτοπόρο στην θεραπεία της κολπικής ξηρότητας και των αιδοικολπικών παθήσεων, διαθέτοντας τον καλύτερο εξοπλισμό και την εξειδίκευση για τη σωστή αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων παρέχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Η τεράστια εμπειρία μας σε όλα τα παραπάνω προβλήματα και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας ακόμα και των ποιο δύσκολων περιπτώσεων μας καθιέρωσαν ως πρωτοπόρους (leader) στη νέα αυτή υποειδικότητα της γυναικολογίας. Ο υπεύθυνος του τμήματος Δρ. Γεώργιος Σάρλης είναι από τους πρώτους που εφάρμοσαν τις θεραπείες αυτές στην Ελλάδα και έχει αναπτύξει ειδικά πρωτόκολλα θεραπειών στα οποία εκπαιδεύει και τους νεότερους συναδέλφους του. 

Που θα μας βρείτε

Μεσογείων 2-4 (Πύργος Αθηνών, Κτίριο Α’), 8ος Όροφος.

Τρίτη και Παρασκευή 09:00-11:00
Τετάρτη 16:00-21:00

Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι.

Καθημερινά και όλο το 24ωρο

Νεοφύτου 48Α, Χαλκίδα.

Δευτέρα – Παρασκευή (Εκτός Τετάρτης) 15:00-21:00
Τρίτη, Παρασκευή 11:00-14:00