Ρωτήστε το γιατρό

22 210 80900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

2221080900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

Ολοκληρωμένες μαιευετικές,
γυναικολογικές - χειρουργικές υπηρεσίες

Έλεγχος Υπογονιμότητας

Ως υπογόνιμο θεωρείται ένα ζευγάρι όταν μετά από 1 χρόνο ελεύθερων επαφών δεν έχει επιτύχει εγκυμοσύνη.


Διερεύνηση Υπογονιμότητας.

Ενδείξεις διερεύνησης για τις γυναίκες είναι οι εξής

α. σοβαρές διαταραχές στον κύκλο,

β. ιστορικό φλεγμονών στο αναπαραγωγικό σύστημα (ενδομητρίτιδα, σαλπιγγίτιδα, ενομητρίωση)

γ. ιστορικό επεμβάσεων στο αναπαραγωγικό σύστημα (αφαίρεση σαλπίγγων, λύση ενδοπυελικών συμφύσεων, αφαίρεση ινομυωμάτων και κύστεων ωοθηκών)

δ. ιστορικό αποβολών

ε. προχωρημένη ηλικία (άνω των 40 ετών ή όταν η FSH >12)

Ενδείξεις διερεύνησης για τους άνδρες είναι

α. διαταραχές στύσης

β. διαταραχές σπέρματος

γ. ιστορικό φλεγμονών ή επεμβάσεων στα γεννητικά όργανα και

δ. ορμονικές διαταραχές.

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Παρακολούθηση – Πρόκληση Ωορρηξίας .

Ενδείκνυται σε γυναίκες με διαταραχές ωορρηξίας και περιλαμβάνει είτε την απλή παρακολούθηση της ανάπτυξης των ωαρίων με υπέρηχο, είτε σε συνδυασμό με χορήγηση φαρμάκων. Όταν τα ωοθυλάκια φτάσουν σε επιθυμητό μέγεθος προγραμματίζεται επαφή με τον σύντροφο.

Σπερματέγχυση

Είναι μια απλή τεχνική όπου μετά από παρακολούθηση και πρόκληση ωορρηξίας γίνεται επεξεργασία του σπέρματος στο εργαστήριο και τοποθέτησή του με ειδικό καθετήρα στο ενδομήτριο.

Και οι δύο παραπάνω τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι απλές ανώδυνες και με μικρό κόστος. Έχουν όμως χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση και δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε γυναίκες με αποφραγμένες σάλπιγγες, ή σε σοβαρά προβλήματα σπέρματος (αζωοσπερμία).

Εξωσσωματική Γονιμοποίηση.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών που σκοπό έχει να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια να αποκτήσουν ένα μωρό. Η μέθοδος ενδείκνυται σε αποτυχία ή αδυμαία εφαρμογής προηγούμενων απλών μεθόδων. Οι σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται σε συνδυασμό με τα θεραπευτικά σχήματα έχουν σαν αποτέλεσμα πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Είναι αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος τόσο για την γυναίκα όσο και για το παιδί. Εφαρμόζεται εδώ και 35 χρόνια. Περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια

α. Ανάλογα με τις ανάγκες του ζευγαριού επιλέγεται το κατάλληλο πρωτόκολλο πρόκλησης ωοθυλακιρρηξίας και φαρμακευτικής αγωγής με συχνό υπερηχογραφικό και ορμονικό έλεγχο έως ότου τα ωοθυλάκια φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος.

β.  Ωοληψία

Κατά την ωοληψία με την χορήγηση ελαφριάς νάρκωσης γίνεται αναρρόφηση του ωοθυλακικού υγρού από τα ωοθυλάκια με σκοπό την ανεύρεση ωαρίων. Τα ωάρια συλλέγονται στο εμβρυολογικό εργαστήριο και μεταφέρονται σε ειδικό καλλιεργητικό υλικό ελέγχοντας παράλληλα την ποιότητά τους.

Την ίδια μέρα ο σύζυγος δίνει σπέρμα το οποίο μετά από κατάλληλη επεξεργασία επιλέγεται για να εφαρμοστεί η κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση ή η μικρογονιμοποίηση.

γ. In vitro γονιμοποίηση

Την επόμενη μέρα (πρώτη μέρα καλλιέργειας) γίνεται έλεγχος της γονιμοποίησης και μεταφορά των γονιμοποιημένων ωαρίων σε ειδικό καλλιεργητικό υλικό για συνέχεια της ανάπτυξής τους. Αυτό διαρκεί 2-3 ημέρες εκτός αν επιλεγεί η ανάπτυξη στο στάδιο της βλαστοκύστης οπότε η διάρκεια είναι 5-6 ημέρες.

Τα έμβρυα αξιολογούνται ως προς το ρυθμό διαίρεσής τους και τα μορφολογικά του χαρακτηριστικά.

Τα καλύτερα αναπτυγμένα έμβρυα είναι αυτά που επιλέγονται για εμβρυομεταφορά. Αν υπάρχουν περισσότερα έμβρυα καλής ποιότητας, αυτά μπορεί να κρυοσυντηρηθούν για μελλοντική χρήση.

δ.  Εμβρυομεταφορά

Στο στάδιο αυτό τα έμβρυα τοποθετούνται στην μήτρα μέσω εύκαμπτου καθετήρα. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και γρήγορη. Η πιθανότητα επιτυχίας αυξάνεται όσο περισσότερα έμβρυα μεταφέρονται, παράλληλα όμως αυξάνεται και ο κίνδυνος πολύδυμης εγκυμοσύνης. Κατά την ελληνική νομοθεσία ο ανώτερος αριθμός μεταφερομένων εμβρύων είναι τρία έμβρυα για γυναίκες έως 40 ετών και τέσσερα έμβρυα για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας των 40 ετών.

Δωρεά Σπέρματος.

Δωρεά Ωαρίων.

Παρένθετη Μητέρα.

Βιοψία Όρχεων.

Που θα μας βρείτε

Μεσογείων 2-4 (Πύργος Αθηνών, Κτίριο Α’), 8ος Όροφος.

Τρίτη και Παρασκευή 09:00-11:00
Τετάρτη 16:00-21:00

Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι.

Καθημερινά και όλο το 24ωρο

Νεοφύτου 48Α, Χαλκίδα.

Δευτέρα – Παρασκευή (Εκτός Τετάρτης) 15:00-21:00
Τρίτη, Παρασκευή 11:00-14:00