Ρωτήστε το γιατρό

22 210 80900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

2221080900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

Ολοκληρωμένες μαιευετικές,
γυναικολογικές - χειρουργικές υπηρεσίες

Έλεγχος Ενδομητρίου και Σαλπίγγων

Υπερηχογραφική  Υστερογραφία.

Είναι ειδική τεχνική με την οποία εγχύουμε μικρή ποσότητα φυσιολογικού ορού με ειδικό καθετήρα μέσω του τραχήλου στο ενδομήτριο με σκοπό να γίνει διάταση αυτού και να ανιχνευτούν με ενδοκολπικό υπερηχογράφημα στην συνέχεια διάφορες βλάβες όπως πολύποδες – ινομυώματα – συμφύσεις. Είναι ανώδυνη και το αποτέλεσμα δίνεται άμεσα.

Υπερηχογραφική  Υστεροσαλπιγγογραφία.

Είναι ειδική τεχνική με την οποία εγχύουμε ειδικό αφρό ο οποίος ανιχνεύεται υπερηχογραφικά κατά την πορεία του από τον τράχηλο προς τις σάλπιγγες. Με τον τρόπο αυτό διαπιστώνουμε την διαβατότητα των σαλπίγγων, μέθοδος η οποία είναι αποδεκτή και από τον ΕΟΠΥΥ για την επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης. Είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά και η βεβαίωση χορηγείται άμεσα και συνοδεύεται από το έγγραφο πιστοποίησης αδείας υπερήχων από το ΚΕΣΥ.

Διαγνωστική Υστεροσκόπιση.

Η υστεροσκόπηση είναι μια ιατρική μέθοδος για την διάγνωση γυναικολογικών παθήσεων της μήτρας και του ενδομητρίου, πραγματοποιείται συνήθως στο χώρο της κλινικής, κατά προτίμηση από την 5η έως 11η ημέρα του κύκλου, με ένα ειδικό όργανο που λέγεται υστεροσκόπιο.

Τα πλεονεκτήματά της είναι:

  • Ελάχιστα επεμβατική και σχετικά ανώδυνη μέθοδος
  • Δεν απαιτεί νοσηλεία
  • Δεν επηρεάζει τον εμμηνορρυσιακό κύκλο και την άμεση ικανότητα για κύηση
  • Δεν επηρεάζει την καθημερινότητα των γυναικών
  • Δεν έχει ιδιαίτερες επιπλοκές
  • Προσφέρει ταυτόχρονα διάγνωση και θεραπεία για παθήσεις όπως (έλεγχος υπογονιμότητας, πολύποδες τραχήλου και ενδομητρίου, ινομυώματα και συμφύσεις ενδομητρίου, συγγενείς δυσπλασίες της μήτρας, διαταραχές εμμήνου ρύσεως)

Έλεγχος Ενδομητρίου για Λοιμώξεις με Εξετάσεις Μοριακής Βιολογίας (PCR).

Σε περιπτώσεις ελέγχου υπογονιμότητας πολλαπλές αποβολές, αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και υποτροπιάζουσες φλεγμονές, χρησιμοποιούμε μια πολύ ευαίσθητη μέθοδο ανίχνευσης του DNA των μικροβίων και των ιών που βρίσκονται στο ενδομήτριο με την τεχνική PCR.

Που θα μας βρείτε

Μεσογείων 2-4 (Πύργος Αθηνών, Κτίριο Α’), 8ος Όροφος.

Τρίτη και Παρασκευή 09:00-11:00
Τετάρτη 16:00-21:00

Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι.

Καθημερινά και όλο το 24ωρο

Νεοφύτου 48Α, Χαλκίδα.

Δευτέρα – Παρασκευή (Εκτός Τετάρτης) 15:00-21:00
Τρίτη, Παρασκευή 11:00-14:00