Ρωτήστε το γιατρό

22 210 80900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

2221080900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

Ολοκληρωμένες μαιευετικές,
γυναικολογικές - χειρουργικές υπηρεσίες

Παθολογία Τραχήλου

Ενημέρωση και προληπτικός εμβολιασμός HPV.

Ο εμβολιασμός του HPV είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, είναι υποχρεωτικός με νόμο του κράτους, ξεκινάει από την ηλικία των δώδεκα ετών και μέχρι την ηλικία των εικοσί πέντε ετών παρέχεται δωρεάν. Η προφύλαξη από μόλυνση από τον ιό HPV μπορεί να φτάσει σχεδόν έως το 98% εφόσον ο εμβολιασμός γίνει από τα 12-15 έτη. Υπάρχουν δύο εμβόλια τα οποία γίνονται και τα οποία είναι το GARDASIL το οποίο είναι τετραδύναμο και βοηθά στη προστασία έναντι γεννετικών νοσημάτων που σχετίζονται με τους τύπους 6,11,16 &18 του HPV & το CERVARIX που είναι διδύναμο και βοηθά στην προστασία από τους τύπους 16 &18 του HPV. Το εμβολιαστικό σχήμα και για τους  δύο τύπους ολοκληρώνεται σε τρείς δόσεις στους 0,2 & 6 μήνες. Νεότερες απόψεις για το εμβόλιο λένε ότι ο εμβολιασμός  ενδείκνυται από την ηλικία των 9 ετών και για τα δύο φύλλα.

Κολποσκόπηση.

Η κολποσκόπηση είναι μία εύκολη και σχετικά ανώδυνη εξέταση η οποία γίνεται με ειδικό μηχάνημα το κολποσκόπιο που επιτρέπει τον έλεγχο του τραχήλου με πολύ μεγάλη μεγένθυνση και με ειδικές χρωστικές που θα χρωματίσουν τα παθολογικά κύτταρα αν υπάρχουν. Αν υπάρχουν μη φυσιολογικές ή ύποπτες περιοχές λαμβάνονται βιοψίες που θα αποκλείσουν ή θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξη βλάβης, θα καθορίσουν το στάδιο αυτής όπως και την θεραπεία της. Η κολποσκόπηση είναι απαραίτητο να γίνεται όταν στο τεστ παπανικολάου ανιχνεύονται, λοίμωξη από ιό HPV, δυσπλασία του επιθηλίου, ατυπία και κυλοκυττάρωση, καθώς και τα μη ειδικά κύτταρα ASCUS. Επίσης σε υποψία ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων του τεστ παπανικολάου όταν δηλαδή η εικόνα της γυναικολογικής εξέτασης δεν συμβαδίζει με τα αποτελέσματα του τεστ παπ. Η κολποσκόπηση γίνεται σε όλες τις μέρες του κύκλου εκτός της περιόδου. Μπορεί ακόμα να γίνει και στην εγκυμοσύνη με ασφάλεια για το έμβρυο όταν υπάρχει ένδειξη. Μετά την εξέταση και για μια δυο μέρες η ασθενής μπορεί να παρατηρήσει ένα ελαφρώς αιματηρό ή καφεοειδές κολπικό έκκριμα, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να αισθάνεται μια ελαφριά ενόχληση αμέσως μετά την εξέταση όπως ο πόνος της περιόδου. Είναι δε ο καταλληλότερος τρόπος παρακολούθησης ταυτόχρονα με το τεστ παπανικολάου της θεραπευτικής πορείας των βλαβών του τραχήλου.

Ειδικές Εξετάσεις Ιού Κονδυλωμάτων.

Γίνονται ειδικές εξετάσεις μοριακής βιολογίας (PCR) με τις οποίες ανιχνεύεται η ύπαρξη του γονιδίου L1 του ιού και στη συνέχεια γίνεται ταυτοποίηση και κατάταξη σε κατηγορίες υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου.

Laser.

Είναι είδος επεμβατικής θεραπείας για την αντιμετώπιση των βλαβών του τραχήλου διαγνωστικά (λήψη βιοψίας) και θεραπευτικά. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και στο ιατρείο με χρήση τοπικής αναισθησίας για ελαφριές και μέτρας βαρύτητας βλάβες, ενώ για πιο προχωρημένες καταστάσεις συνήθως απαιτείται αντιμετώπιση στην κλινική με ελαφριά νάρκωση χωρίς νοσηλεία.

Ηλεκτρονική Διαθερμία.

(LOOP) Είναι περίπου ίδιο είδος θεραπείας με το laser η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιείται μηχάνημα ραδιοσυχνοτήτων.

Βιοψίες.

Στο ιατρείο γίνονται βιοψίες στα εξωτερικά γεννητικά όργανα, τον κόλπο και τον τράχηλο, και λαμβάνεται υλικό βιοψίας και μετά από παρακέντηση κύστεων μαστών

Που θα μας βρείτε

Μεσογείων 2-4 (Πύργος Αθηνών, Κτίριο Α’), 8ος Όροφος.

Τρίτη και Παρασκευή 09:00-11:00
Τετάρτη 16:00-21:00

Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι.

Καθημερινά και όλο το 24ωρο

Νεοφύτου 48Α, Χαλκίδα.

Δευτέρα – Παρασκευή (Εκτός Τετάρτης) 15:00-21:00
Τρίτη, Παρασκευή 11:00-14:00