Ρωτήστε το γιατρό

22 210 80900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

2221080900

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00

Ολοκληρωμένες μαιευετικές,
γυναικολογικές - χειρουργικές υπηρεσίες

Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ Desirial

Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ Desirial - Dr. Γιώργος Σάρλης

Είναι αξιοπερίεργο στην εποχή μας να υπάρχουν ακόμη θέματα ταμπού στα προβλήματα υγείας των γυναικών.
Η αιδοιοκολπική ατροφία, δηλαδή η ξηρότητα του κολπικού βλεννογόνου, που συνοδεύεται και από ατροφία των έξω γεννητικών οργάνων, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα τέτοιο πρόβλημα. Αυτό κυρίως γίνεται γιατί οι γυναίκες της περιεμμηνοπαυσιακής και εμμηνοπαυσιακής ηλικίας δε ζητούσαν βοήθεια για το θέμα αυτό από τον ειδικό γιατρό, παρότι μία στις τρεις υπέφεραν από έντονα συμπτώματα, όπως ο κνησμός των εξωτερικών οργάνων, η ξηρότητα του κόλπου, το αίσθημα καύσου και ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ
Όλα τα παραπάνω συμπτώματα οδηγούν στη δυσλετουργία της καθημερινότητας και της σεξουαλικής ζωής των γυναικών που τα παρουσιάζουν. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται γιατί περί την εμμηνόπαυση έχουμε σταδιακά μειωμένη έκκριση των οιστρογόνων, η οποία οδηγεί σε μείωση του κολλαγόνου και αποδόμηση των ινών ελαστίνης στην αιδοιοκολπική περιοχή. Σήμερα, όμως, υπάρχει μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία σε όλα τα παραπάνω προβλήματα που οφείλεται σε ένα μοναδικό παγκοσμίως εγκεκριμένο σκεύασμα, το Desirial. Πρόκειται για ένα ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος με μαννιτόλη, με εφαρμογή στη γυναικεία γενετήσια περιοχή του αιδοίου και του κόλπου, που δίνει καταπληκτικά αποτελέσματα. Η θεραπεία με το Desirial βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας και την ενυδάτωση στην αιδοιοκολπική περιοχή έχοντας μοναδική συμβατότητα με το pH και τη δομή των ιστών.

Δεν προκαλεί παρενέργειες και δεν έχει παρατηρηθεί μετακίνηση του υλικού σε γειτονικές περιοχές. Η διαδικασία
της εφαρμογής είναι ανώδυνη, γίνεται σε μία και μόνο συνεδρία, έχει άμεσα αποτελέσματα και διαρκεί περίπου
έως 9 μήνες, οπότε και μπορεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής με ακόμα μεγαλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Μετά την εφαρμογή θα πρέπει να αποφεύγεται η σεξουαλική δραστηριότητα για 4 ημέρες, καθώς και η επαφή της περιοχής με πολύ ζεστό νερό και η έντονη γυμναστική.

ΛΟΙΠΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Εκτός από τα παραπάνω, το Desirial εφαρμόζεται και για την αύξηση του σημείου G και κατά συνέπεια τη βελτίωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, ακόμα και σε νεότερες γυναίκες, αλλά και σε περιπτώσεις ελαφριάς ακράτειας ούρων και χαλάρωσης του κόλπου. Επίσης, για τη βελτίωση της λιποατροφίας των εξωτερικών μεγάλων χειλέων του αιδοίου, όπως σε νεαρές γυναίκες που παρουσιάζουν ανισότητα και υποπλασία των χειλέων του αιδοίου ή γυναίκες που χρειάζονται αποκατάσταση της όποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας έχει προκύψει από
κακή συρραφή και ουλές από γυναικολογικές κολπικές επεμβάσεις και φυσιολογικό τοκετό.

Σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει στις γυναίκες που η ξηρότητα του κόλπου είναι αποτέλεσμα θεραπείας για καρκίνο με ορμονοθεραπεία, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, στις οποίες η εφαρμογή μπορεί να γίνει και προληπτικά πριν από την έναρξη αυτών των θεραπειών.

Πηγή: Madame Figaro

Που θα μας βρείτε

Μεσογείων 2-4 (Πύργος Αθηνών, Κτίριο Α’), 8ος Όροφος.

Τρίτη και Παρασκευή 09:00-11:00
Τετάρτη 16:00-21:00

Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι.

Καθημερινά και όλο το 24ωρο

Νεοφύτου 48Α, Χαλκίδα.

Δευτέρα – Παρασκευή (Εκτός Τετάρτης) 15:00-21:00
Τρίτη, Παρασκευή 11:00-14:00